Sunday, November 22, 2009

China Central Television (CCTV) Headquarters



"CCTV‘s new headquarters in Beijing wears its engineering on its sleeve. So complex is this 768-foot-tall anti-skyscraper that the architects, the Netherlands-based Office of Metropolitan Architecture, chose to show off the structural seams for visual effect.

The building is a continuous loop (resembling a twisted doughnut to some, “big shorts” to others), a shape that would normally be too stiff to stand up against the region’s famously epic earthquakes. The solution: Engineers at Arup enclosed the more than five-million-square-foot building in a triangulated steel surface, forming what’s called a diagrid, and optimized the pattern to meet structural demands. The triangles are dense in regions that bear heavy loads and spare where loads are light. This gives the building, whose interiors are now under construction, enough flexibility to survive the kind of ungodly tremors that occur once every 2,500 years." Popsci



3 comments:

shahid said...

The article of this blog very informative and useful also.It resolves many problems of mine.I loved it.thanks for this marvelous article.................it is usefull for every think...
webdevlopment

Rajnish said...

Interesting… I might try some of this on my blog, too. It’s quite interesting how you sometimes stop being innovative and just go for an accepted solution without actually trying to improve it… you make a couple of good points

IT Provider

saurabh said...

These articles are fantastic; the information you show us is interesting for everybody and is really good written. It’s just great!! Do you want to know something mores............

It solution

Post a Comment